MERCI GUILLAUME

01.01.2009 PARIS

| DESIGN |

LWA |

LE BURO

Véritable laboratoire du design, le Studio crée des prototypes architecturaux. Fonctionnel, épuré et géométrique, Le Buro revisite le bâtiment où travaille l'équipe de LWA. Cet édifice, à l'allure jazzy, s'inspire de la villa qu'Adolf Loos avait imaginée pour Joséphine Baker. Le revêtement de marbre, rayé de blanc et noir, semblable à une partition de musique, est un hommage à l'effervescence artistique des Années folles.


Studio LWA has become a fully-fledged design lab and now creates architectural prototypes. Le Buro is a functional, sleek, geometrical building revisited by the studio's team members – and incidentally it is also their place of work. To design the jazzy building, LWA drew its inspiration from the villa that Adolf Loos had imagined for Josephine Baker. With its stripes of black and white marble walls reminiscent of sheet music, a tribute is paid to the artistic vitality of the Roaring Twenties.









 
< VYS SOUNDS LWA >